5 stvari koje uvek morate staviti u mašinu za pranje sudova ako ima mesta

Tanjir mikrotalasne peći

Očišćena mikrotalasna može postati lepljiva od prskanja nakon samo nekoliko korišćenja, ali ukoliko ubacite tanjir mikrotalasne direktno u mašinu za sudove biće temeljno očišćen. Stavite ga u donju policu sa ostalim tanjirima.

Cediljka za umivaonik

Sito za umivaonik vam je verovatno grublje (i prljavije) nego što mislite. Ispraznite je od smeca i izvucite što više hrane iz rupa (ne želite da vam začepe filter za mašinu za pranje sudova), a zatim je stavite na gornju policu mašine za pranje sudova.

Stalak za sušenje posuđa

Ako imate drvene daske, definitivno ih ne izlažite toploti u mašini za pranje sudova. Ali ukoliko koristite plastične ili metalne stalke za sušenje, vaša mašina za pranje sudova je savršeno mesto za osvežavajuće kupanje. Stavite ih na gornju policu i takođe može pomoći u držanju plastičnih kontejnera za skladištenje hrane koji bi se inače mogli prevrnuti dok se čiste.

Držač za kašike

Držač za kašike je odličan način da sprečite da vam radna površina postane neuredna dok kuvate, ali to znači da im je potrebno često čišćenje. Ako vaš ostatak za kašike može da se pere u mašini za pranje sudova, dodajte ga svake noći u gornju policu.

Posuda sirćeta

Čvrsta voda može učiniti da vaše posuđe izgleda zamućeno ili prljavo - čak i nakon što ste prošli mašinu za pranje sudova. Ali malo sirćeta u posudi za pranje u mašini za pranje sudova na gornjoj polici vaše mašine može vam pomoći u borbi protiv toga.

 

Da li vam se dopao članak? Prijavite se na našu listu i ne propustite nove objave.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali

O autoru

Vodjena valutom: "We have tomorrows for reason." Volim da razmenjujem mišljenja , cenim komentare, volim putovanja i dobru knjigu (dramu/triler)