2 pravila kako organizovati i čuvati povrće u frizideru

Iako se naši individualni ciljevi zdravlja mogu razlikovati, postoji jedna stvar oko koje se većina nas može složiti: dobro je jesti što više povrća. 

Pravilo 1: Očistite i pripremite povrće pre nego što ga odložite

Mnogi kuvari su pisali o prednostima pripreme povrća u velikoj količini jednom nedeljno. Za kraće vreme ćete spremiti ukusnu večeru, ukoliko imate već unapred iseckano povrće, u odnosu na to da ga morate tada isprati, iseckati i očistiti. Naseckani proizvodi imaju tendenciju da se pokvare brže od celih proizvoda, ali suština je u tome da je veća verovatnoća da ćete ih pojesti! Pre nego što se pokvare.

Povrće se nalazi u nebrojenim oblicima i veličinama, ali kada uklonite stabljike, jezgro i debele kore, a zatim iseckate povrće na male komade, sve je ujednačenog oblika i veličine i spremno za kuvanje. Odjednom imate više mesta u frizeru! Sada, sve zavisi od toga kako čuvate ovo pripremljeno povrće.

Pravilo 2: Čuvajte povrće u kesama za odlaganje hrane

Nakon što se povrće pripremi, može da se čuva  u providnim kesama sa patent zatvaračem. Povrće se upakuje u kese, ukloni se višak vazduha, zatvore se i uredno ostave u frizider. Ovo mnogo olakšava pregled kada treba  odlučimo šta da kuvamo za ručak ili večeru. Dovoljno su čvrste da stoje uspravno, a ne na dnu fioke. Možete označiti kese ako želite, koristeći marker ili traku. Ali prednost prozirnih kesa vam omogućava da brzo identifikujete šta je unutra. Povrće će zauzimati manje prostora u frižideru i lakše ćete ga organizovati u kesama za skladištenje.

 

Da li vam se dopao članak? Prijavite se na našu listu i ne propustite nove objave.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali

O autoru

Vodjena valutom: "We have tomorrows for reason." Volim da razmenjujem mišljenja , cenim komentare, volim putovanja i dobru knjigu (dramu/triler)